Siderurgji
Mekanike
Kimike farmaceutike
Elektronike
Qelqi dhe qeramike
Metalurgji
Përdorimi i gazeve teknike është shumë i përhapur edhe në industrinë e metalurgjisë së hekurit.  GTS mund të mburret me referencat e klasit të parë në këto dy cikle: ciklit integral dhe ciklit të shkrirjes elektrike të çelikut.  Mes kërkesave më të zakonshme janë: 

Konvertuesit e Oksigjenit;
Oksigjeni - bazuar në furrat e rafinimit ARC; 
OXY – Aparatet e djegies që mbajnë furrat ARC; 
PAS-djegia me oksigjen në furrat ARC; 
OXY- Aparatet e djegies që shpërndajnë dhe konvertojnë nxehtësinë;
Oksigjen, argon dhe azot për konvertuesit AOD DHE VOD;  
Azot dhe argon për homogjenizimin e banjove; 
Oksigjen për prerjen e mallrave gjysmë - fabrikat;
Azot dhe hidrogjen për mbështjelljen për ripjekjen e bobinave dhe mallrave të tjera gjysmë - fabrikat.
 
GTS vë në dispozicion të kompanive në industrinë e metalurgjisë së hekurit përvojën dhe kompetencën e saj, të dokumentuar nga shumë aplikime, duke i furnizuar ata me të gjitha mjetet dhe ekspertizat e veçanta për secilin aplikim. Aplikimet e para të produkteve të GTS na kthejnë në vitet pesëdhjetë.  Duke u mbështetur në atë që është zhvilluar në industri, përdorimi i gazeve teknike po kërkohet gjithnjë e më shumë edhe në shumë fusha të tjera.

Teknikat kryesore dhe aplikimet me te zhvilluara ne sektorin e mekanikes jane:

- Saldimi me flake oksiacetilen
- Saldimi me tel te vazhdueshem nen gas(MIG MAG)
- Saldimi me tig
- Prerje termike oksiacetilen
- Saldami dhe prerja plasma
- Saldimi dhe prerja laser

Medikale
Homecare
Energji & Industri e rendë
Agroushqimore
Ekologji dhe Ambient
Skeda Teknike te Sigurise se Gazeve

GAZRA TEKNIKE SHQIPTARE SH.P.K, Nipt :J61905015B, Kod.Fisk3705995, Nr. Rregj. 13657
Adresa: Kombinat, Vaqarr, Tirane, Tel: +35542350981 / Fax: +35542352877